Tijd en aandacht voor u en uw huisdier                                       0318 - 437 133

Nieuws en acties

07-11-2017: Vuurwerkangst

Het lijkt wellicht nog vroeg, maar als u vuurwerkangst bij uw hond of kat wil aanpakken kunt u niet vroeg genoeg beginnen!

In de infotheek hebben we het een en ander uiteengezet over vuurwerkangst en de behandeling.

Het opvolgen van de gedragstips en het gebruik van de Adaptil halsband voor honden of Feliway spray of verdamper voor katten is bij vuurwerkangst altijd zinvol. Deze bevatten rustgevende feromonen. Voor honden zijn er ook Adaptil tabletten beschikbaar. Deze tabletten bevatten een natuurlijke combinatie van aminozuren en vitamine B complex die zorgen voor ontspanning en verminderde angst. In november en december kunt u al onze Adaptil en Feliway middelen met 10% korting bij ons aanschaffen.

Voor Adaptil en Feliway, kunt u aan onze balie terecht. Wilt u advies op maat voor uw huisdier dan kunt u bellen op het telefonisch spreekuur (ma t/m vr 13.30 - 14.00) of een afspraak maken, zodat de dierenarts medicatie voor kan schrijven.


06-09-2017: Konijnen vaccinatie middagen in september

De konijnen vaccinatiespreekuren zijn inmiddels alweer geweest. Mocht u alsnog uw konijnen willen vaccineren, bel ons dan, dan zoeken we naar een passende oplossing.


Op de volgende pagina's vindt u meer informatie over de ziektes bij konijnen en de vaccinaties.

Myxomatose en RHD

Nieuwe RHD variant12-06-2017:  EHBO tasje met inhoud verkrijgbaar

U herkent het wellicht wel. Uw hond of kat komt thuis en u ziet een teek zitten, maar u kunt nergens een tekenpincet vinden. Of uw dier toont zich ziek en voelt warm aan, maar of hij koorts heeft weet u niet. De veel gebruikte oorthermometers voor mensen zijn namelijk onbetrouwbaar bij dieren. Of uw dier loopt tijdens het ravotten een klein wondje op, maar wat kunt u gebruiken om het te ontsmetten en te behandelen? Of tijdens een wandeling loopt uw dier een bloedende wond op. Waar haalt u zo snel verbandmateriaal vandaan om het bloeden te stelpen, zodat u tijd hebt om naar een dierenarts te gaan?

Herkent u één of meerdere van de voorbeelden? Voor deze kleine ongemakken hebben we een EHBO tasje samengesteld. In tegenstelling tot veel EHBO trommels voor mensen zitten hier middelen en hulpmiddelen in speciaal ontwikkeld voor dieren. We hebben een tasje voor grote honden of voor kleine honden en katten.

De tasjes zelf zijn ook als koeltasje te gebruiken. De EHBO inhoud bestaat uit:

  • EHBO-kaart, wat te doen bij ...
  • Tekenpen
  • Thermometer
  • Sterilon om wondjes te ontsmetten
  • Vetramil honingzalf ter bevordering van de genezing van kleine wondjes
  • 2 steriele compressen
  • Rol watten voor de polstering bij het aanleggen van een verband
  • Rol zelfklevend verband
  • 10 tabletten diarreeremmers
  • en zolang de voorraad strekt wat lekkers voor uw dier.

De EHBO set voor grote honden kost: €27,50

De EHBO set voor kleine honden en katten kost: €22,50

Indien gewenst kan de set nog worden uitgebreid met bijvoorbeeld homeopatische middelen, zoals Arnica D6 tegen acuut trauma en Apis D6 tegen bijen- of wespensteken.


21-09-2016: Leptospirose en het L4 vaccin

We krijgen de laatste tijd vaak vragen omtrent het relatief nieuwe L4 vaccin tegen leptospirose. Met name vanwege de enge verhalen die de ronde doen op het internet. Om uw ongerustheid weg te nemen hebben we een aantal gegevens over de ziekte en het vaccin voor u op een rij gezet in onze infotheek.

 

05-07-2016: Steffi van der Laarse iedere week aanwezig

Wegens het grote aanbod van patiënten voor chiropractie en/of acupunctuur is Steffi van der Laarse vanaf juli iedere week aanwezig om patiënten te behandelen. Zij heeft spreekuur op de woensdagmiddag van 14.00 tot 17.45.
Voor een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen.


04-01-2016: Nieuwe dienstpartners

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig 2016!

Dit jaar zijn wij een dienstregeling aangegaan met nieuwe dienstpartners. Hierdoor hoeft u niet meer zo ver te rijden als Amanda zelf geen dienst heeft. Onze 5 dienstpartners zitten in Ede en Veenendaal.

Kijk voor meer informatie op onze contact pagina.