Tijd en aandacht voor u en uw huisdier                                       0318 - 437 133

Nieuws en acties

06-09-2017: Konijnen vaccinatie middagen in september

We organiseren weer konijnen vaccinatie middagen voor de vaccinatie met het RHD2 variant vaccin. We werken tijdens het spreekuur wel op afspraak, dus bel op tijd voor een afspraak! U kunt kiezen tussen de volgende data:

 • Donderdagmiddag 21 september
 • Woensdagmiddag 27 september
Tijdens het spreekuur wordt uw konijn uitgebreid nagekeken en vervolgens gevaccineerd tegen RHD2 en indien gewenst ook tegen myxomatose en RHD1. We hanteren actie tarieven:

 • Vaccinatie RHD2: 24,55 euro
 • Vaccinatie myxomatose, RHD1 en RHD2 1ste konijn: 50,15 euro
 • Vaccinatie myxomatose, RHD1 en RHD2 2de konijn: 42,20 euro


We vaccineren konijnen al jaren tegen myxomatose en RHD. Helaas zagen we eind 2015 weer massale sterfte onder zowel tamme als wilde konijnen in heel Nederland. Na onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht is gebleken dat het hier om een variant van het RHD virus (RHD2) gaat. Het vaccin dat we tot nu toe gebruikten beschermt helaas niet tegen deze nieuwe variant.


We gebruiken het Eravac vaccin tegen het RHD2 virus. Dit vaccin dient elke 6 maanden herhaald te worden om een goede bescherming te geven. Dit nieuwe vaccin is niet verkrijgbaar in een enkele dosis, maar slechts in grote verpakkingen die na aanprikken slechts een paar uur houdbaar zijn. Om de kosten voor u als eigenaar laag te houden, houden we speciale spreekuren voor het vaccineren van konijnen. Kijk voor meer informatie over RHD2 op deze pagina.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt telefonisch contact opnemen op 0318-437133. Mocht u wel willen vaccineren, maar niet kunnen op 21 of 27 september, bel ons dan, dan zoeken we naar een passende oplossing.


12-06-2017:  EHBO tasje met inhoud verkrijgbaar

U herkent het wellicht wel. Uw hond of kat komt thuis en u ziet een teek zitten, maar u kunt nergens een tekenpincet vinden. Of uw dier toont zich ziek en voelt warm aan, maar of hij koorts heeft weet u niet. De veel gebruikte oorthermometers voor mensen zijn namelijk onbetrouwbaar bij dieren. Of uw dier loopt tijdens het ravotten een klein wondje op, maar wat kunt u gebruiken om het te ontsmetten en te behandelen? Of tijdens een wandeling loopt uw dier een bloedende wond op. Waar haalt u zo snel verbandmateriaal vandaan om het bloeden te stelpen, zodat u tijd hebt om naar een dierenarts te gaan?

Herkent u één of meerdere van de voorbeelden? Voor deze kleine ongemakken hebben we een EHBO tasje samengesteld. In tegenstelling tot veel EHBO trommels voor mensen zitten hier middelen en hulpmiddelen in speciaal ontwikkeld voor dieren. We hebben een tasje voor grote honden of voor kleine honden en katten.

De tasjes zelf zijn ook als koeltasje te gebruiken. De EHBO inhoud bestaat uit:

 • EHBO-kaart, wat te doen bij ...
 • Tekenpen
 • Thermometer
 • Sterilon om wondjes te ontsmetten
 • Vetramil honingzalf ter bevordering van de genezing van kleine wondjes
 • 2 steriele compressen
 • Rol watten voor de polstering bij het aanleggen van een verband
 • Rol zelfklevend verband
 • 10 tabletten diarreeremmers
 • en zolang de voorraad strekt wat lekkers voor uw dier.

De EHBO set voor grote honden kost: €27,50

De EHBO set voor kleine honden en katten kost: €22,50

Indien gewenst kan de set nog worden uitgebreid met bijvoorbeeld homeopatische middelen, zoals Arnica D6 tegen acuut trauma en Apis D6 tegen bijen- of wespensteken.


21-09-2016: Leptospirose en het L4 vaccin

We krijgen de laatste tijd vaak vragen omtrent het relatief nieuwe L4 vaccin tegen leptospirose. Met name vanwege de enge verhalen die de ronde doen op het internet. Om uw ongerustheid weg te nemen hebben we een aantal gegevens over de ziekte en het vaccin voor u op een rij gezet in onze infotheek.

 

05-07-2016: Steffi van der Laarse iedere week aanwezig

Wegens het grote aanbod van patiënten voor chiropractie en/of acupunctuur is Steffi van der Laarse vanaf juli iedere week aanwezig om patiënten te behandelen. Zij heeft spreekuur op de woensdagmiddag van 14.00 tot 17.45.
Voor een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen.


04-01-2016: Nieuwe dienstpartners

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig 2016!

Dit jaar zijn wij een dienstregeling aangegaan met nieuwe dienstpartners. Hierdoor hoeft u niet meer zo ver te rijden als Amanda zelf geen dienst heeft. Onze 5 dienstpartners zitten in Ede en Veenendaal.

Kijk voor meer informatie op onze contact pagina.